Current Affairs of the Day Quiz

Quiz

Current Affairs Information

Q1. Recently in which state 250MW NTPC Solar power plant was inaugurated?
Ans: Madhya Pradesh. Its in Mandsaur district.

Q2. Which company will acquire 51% of IDBI?
Ans: LIC - Life Insurance of India

Q3. Who has won the inaugural Atheletics World Cup held in London?
Ans: USA. 2nd - Poland, 3rd - UK and 4th - Jamaica, followed by France, Germany, South Africa and China. A total of 8 countries participated.

Q4. Which country has declared a 60 day emergency at it's border?
Ans: Peru. It has declared emergency at its border with Columbia to provide security along the border which is rife with drug trafficking.

Q5. Which state government launched "Paudhagiri" campaign?
Ans: Haryana.
Haryana CM Manohar Lal Khattar launched the "Paudhagiri" campaign, aimed at increasing the green cover in the state. Under this campaign, 22 lakh students from class 6 to 12 of all government and private schools in Haryana will plant a sapling each during three months of monsoon ? July, August and September.

Q6. Who has been appointed as the interim coach for Indian Women Cricket team?
Ans: Romesh Powar.
Former India offspinner Ramesh Powar has been appointed the women's team's interim head coach, a week after Tushar Arothe resigned from the post following a fallout with some of the high-profile regulars

Q7. In which city India's first defence startup incubator is coming up.
Ans: Hyderabad.
Country?s first Defence incubators by T-hub will come up in Hyderabad, which is India?s missile development centre and fast emerging the hub for aerospace industries.

Q8. Which country unveiled the 64-dish MeerKAT the world's largest radio telescope?
Ans: South Africa.
South Africa has unveiled the 64-dish MeerKAT radio telescope, slated to be the world?s largest and most powerful telescope on its completion in 2030. Built for $330 million, MeerKAT will be integrated into an array of 3,000 dishes spread in a square-kilometre area.

Q9. Militaries of India and Pakistan will be part of a mega anti-terror drill named ?Peace Mission?in August 2018. In which country will it be held?
Ans: Russia.
Militaries of India and Pakistan will be part of a mega anti-terror drill in Russia named ?Peace Mission? in August 2018 which is being organised by the Shanghai Cooperation Organisation (SCO).

Q10. In collaboration with which organization State Bank of India will provide collateral-free credit through Joint Liability Groups in the state of Telangana?
Ans: NABARD.