GK of the Day Quiz

Quiz

General Knowledge (Information)

Q1. Which of the Tennis grand slam tournament is played on Clay?
Ans: French

Q2. Whose autobiaography is "The race of my life"?
Ans: Milkha Singh

Q3. Which Bollywood personality is the brand ambassador of state of Arunachal Pradesh
Ans: John Abraham

Q4. Tippani folk dance is from which state?
Ans: Maharastra

Q5. City of Lucknow is on the banks of which river?
Ans: Gomti

Q6. Who has written the book "Why I am a Hindu"?
Ans: Shashi Tharoor

Q7. Palk Strait separates India and _________
Ans: Sri Lanka

Q8. Which is the eastern most point of India?
Ans: Kibithu in Arunachal Pradesh

Q9. Who was called "Bihar Kesari"?
Ans: Dr Srikrishna Singh. He was the first Chief Minister of Bihar. Along with Jaya Prakash Narayan and Anugraha Narayan Singh is considered the architect of the modern Bihar.

Q10. Who was the first President to die in office?
Ans: Dr Zakir Hussain. Fakruddin Ali Ahmad also dies in office but that was after Zakir Hussain